Opskrift: brunede kartofler
Du kan ikke sige jul uden brunede kartofler - er et must på hvert julebord. Prøv den lækre opskrift.
INGREDIENSER:
- 500 g aspargeskartofler
- 50 g sukker
- 50 g smør
- Salt.
SÅDAN GØR DU:
- Kog kartoflerne med skræl i godt saltet vand
- Når kartoflerne er møre, lægges de over i iskoldt vand
- Pil kartoflerne og lad dem køle helt af. Enten et par timer eller natten over i køleskabet
- Kom sukkeret på en pande og lad det smelte ved middel varme
- Undlad så vidt muligt at røre i sukkeret
- Kom smørret i og lad det smelte og bruse op
- Kom de kolde kartofler i og lad dem stå ved middel varme
- Vend kartoflerne forsigtigt, så de karamelliseres på alle sider.
Rigtig god fornøjelse!
Venligst udlånt af Gastrofar - find flere lækre og inspirerende opskrifter på Gastrofar.dk