Opskrift: brunede kartofler

Du kan ikke sige jul uden brunede kartofler - er et must på hvert julebord. Prøv den lækre opskrift.

INGREDIENSER:
  • 500 g aspargeskartofler 
  • 50 g sukker 
  • 50 g smør 
  • Salt.
SÅDAN GØR DU:
  • Kog kartoflerne med skræl i godt saltet vand 
  • Når kartoflerne er møre, lægges de over i iskoldt vand
  • Pil kartoflerne og lad dem køle helt af. Enten et par timer eller natten over i køleskabet 
  • Kom sukkeret på en pande og lad det smelte ved middel varme 
  • Undlad så vidt muligt at røre i sukkeret 
  • Kom smørret i og lad det smelte og bruse op
  • Kom de kolde kartofler i og lad dem stå ved middel varme
  • Vend kartoflerne forsigtigt, så de karamelliseres på alle sider.

Rigtig god fornøjelse!

Venligst udlånt af Gastrofar - find flere lækre og inspirerende opskrifter på Gastrofar.dk