Opskrift: Italienske kødboller i tomatsauce
De mørke og hyggelige efterårsaftener indbyder til simreretter. Den her lækre opskrift på italienske kødboller med tomatsauce er en af de retter, som bare skal prøves!
Ingredienser
Italienske kødboller
- 450 gram hakket kalv og flæsk, 4-7 %
- 1 stk. æg
- 0,5 stk. løg
- 100 gram lagret hvid cheddar
- 50 gram pankorasp
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. tørret timian
- 50 gram persillerod
- 1 tsk. groft salt
- 0,5 tsk. stødt sort peber
- 1 spsk. olivenolie
Tomatsauce
- 1 stk. løg
- 4 fed hvidløg
- 1 dl fransk æbleeddike
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret basilikum
- 2 spsk. paprika
- 2 dåser hakkede tomater
- 6 dl vand
- 2 stk. bouillonterninger
- Salt og sødemiddel / sukker
Andet
- 200 gram fuldkornspastaskruer (Tør vægt)
- Cheasy Mozzarella, parmesan eller anden ost.
- Frisk basilikum
SÅDAN GØR DU
Italienske kødboller
-
Pil løg og hvidløg og skræl persillerødderne.
-
Riv løg og hvidløg fint.
-
Riv persillerødderne og cheddarosten groft.
-
Bland alle ingredienserne (undtagen olivenolie) til en ensartet fars.
-
Form kødbollerne på forhånd – der skulle gerne være nok fars til 30 små kødboller.
-
Varm en pande op og tilsæt olivenolie.
-
Steg kødbollerne af på panden, så de karamelliserer.
-
Tag kødbollerne af panden og sluk blusset, men lad panden stå – den skal bruges til tomatsaucen.
Tomatsauce
-
Pil og skræl hvidløg og løg.
-
Hak løget groft og riv hvidløgsfedene fint (eller pres dem med en hvidløgspresser).
-
Tænd blusset og varm panden op.
-
Klar herefter løg og hvidløg i den pande, du brugte til at stege kødboller.
-
Tilsæt krydderier og steg af sammen med løg og hvidløg.
-
Tilsæt nu æblecidereddike og lad det koge op i panden.
-
Hæld nu hakkede tomater, 3 dl vand og hønsebouillonterninger i panden.
-
Lad koge op og lad det herefter reducere i panden ved middelvarme i 10 minutter.
-
I en bradepande (med låg) eller en stegeso fordeles nu de tørre pastaskruer nederst, så kødboller og til sidst hældes tomatsauce + det resterende vand henover.
-
Læg låget på bradepanden/stegesoen og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 45 minutter, eller til pastaskruerne er færdige.
-
Fordel en smule revet Cheasy mozzarella over kødbollerne og tomatsaucen, sæt glaslåget tilbage på bradepanden og lad det trække i 10 minutter, til osten er smeltet.
-
Servér med frisk basilikum og revet parmesan.