Opskrift: risotto med svampe og porre

En nem og superlækker hverdagsret, som kan laves på under 30 min. - perfekt til de dage, hvor der mangler lidt timer i døgnet.

Nedenstående opskrift er til 3-4 pers.

Ingredienser:
  • 2 dl risottoris
  • 400 g svampe
  • 1 porre
  • 2 forårsløg
  • 1 løg
  • 100 g parmesan
  • 200 ml hvidvin
  • 800 ml fond (Grøntsag eller kylling)
  • Citronskal fra en lille citron
  • 0,25 g safran (Kan undlades)
  • 70 g smør.
Sådan gør du:
  • Varm fond og hvidvin i en lille kasserolle
  • Kom 50 g smør i en sauterpande, og sauter løgene til de er klare, men ikke har taget farve
  • Kom risene i og lad dem sautere med i 1-2 min.
  • Tilsæt safran (kan undlades)
  • Hæld ca. 1 dl fond/hvidvin til risene, og lad dem absorbere væsken
  • Gentag til alt væske er væk, og risene er møre
  • Mens risene bliver klar, rengøres svampe, porre og forårsløg
  • Steg svampene på en anden pande, og stil dem til side når det er færdige
  • Steg porre og forårsløg kort i en smule smør eller olie
  • Kom svampe, porre og forårsløg i risene når de er klar, og rør rundt
  • Tilsæt friskrevet parmesan og citronskal
  • Tilsæt til sidst de sidste 20 g smør og server når smørret er røret ud i risottoen.

Rigtig god fornøjelse!

Venligst udlånt af Gastrofar - find flere lækre og inspirerende opskrifter på Gastrofar.dk.

Gå på opdagelse i Gastrolux® sortimentet

"Mine 4 forskellige produkter, 2 pander, 1 tre liters stegegryde og et fad har nogle år på bagen, men fungerer stadig optimalt.
Er ikke til at slide op."

Dorthe, Trustpilot ⭐⭐⭐⭐⭐