Opskrift: Svensk pølseret
En klassiker, der trods navnet, er af dansk oprindelse.
Nedenstående opskrift svarer til 3-4 pers.
Ingredienser:
- 600 g kogte kartofler
- 6 røde pølser (Du kan selvfølgelig også bruge brune pølser😉)
- 1 løg
- 2 tsk. mild paprika
- 1 stor dåse tomatpuré (140g)
- 1/2 tsk. æblecidereddike
- 1 dl fløde (38%)
- 1,5 dl letmælk
- Salt og peber
- Purløg
Sådan gør du:
- Skær kartoflerne i mundrette stykker
- Løgene hakkes og svitses på en pande i lidt smør eller olie. Bruger du pander fra Gastrolux®, kan du svitse uden brug af fedtstof.
- Pølser skæres i mundrette stykker og kommes med på panden
- Lad pølserne få lidt farve, inden at paprika, tomatpure tilsættes og “brændes” af
- Kom nu mælk, fløde, eddike og kartofler i panden og lad det simre i 5 min.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og pynt med hakket purløg.
God fornøjelse!
Venligst udlånt af Gastrofar - find flere lækre og inspirerende opskrifter på Gastrofar.dk