Boeuf Bourguignon
Når dagene bliver kortere, og kulden kryber ind under huden, er der intet som en varm, fyldig ret, der både varmer maven og hjertet.
Boeuf Bourguignon er den ultimative hyggeklassiker – mør oksekød, dyb rødvinssmag og søde grøntsager,
der smelter sammen i en lækker sauce. Og når den laves på en Gastrolux sauterpande, får du ikke bare fantastisk smag, men også en let
og ubesværet tilberedning, så hyggen kan starte allerede i køkkenet.

Her er hvad du skal bruge til 4 personer:
ca. 1000g Oksebov eller oksetykkam
200g bacon, gerne hjemmelavet fra slagteren skåret ud i små stykker
1/2 liter rødvin, gerne en kraftig/fyldig rødvin
2 dl hvedemel
3 stk løg, grofthakket
250 g champignon skåret ud i kvarte
4 stk gulerødder skåret i skiver
1/2 liter oksefond
200g perleløg
800g kartofler, skrællet og skåret i mindre stykker
3 tsk sukker
5 stk laurbærblade
6 stk timiankviste
100g smør (50g til kartoffelmos og 50g til stegning)
1 dl mælk
Olie

Fremgangsmåde
Forbered kødet
Skær kødet i tern på ca. 4x4 cm.
Vend kødet i hvedemel blandet med lidt salt og peber.
Brun kødet
Varm en Gastrolux sauterpande op med rigeligt smør.
Brun kødet godt af på alle sider, og tag det af panden.
Steg grøntsager
I samme pande: steg gulerødder, bacon og løg til de er let brunede.
Tilsæt kødet igen.
Tilsæt væske og bag
Hæld rødvin og oksekødsfond over.
Sæt panden i ovnen ved 160 °C i 2-3 timer. Jo længere tid, desto mere mør bliver kødet. Minimum 2 timer.
Forbered svampe og perleløg (ca. 1 time før servering)
Steg champignon og perleløg på panden til de er brunede.
Drys sukker over og lad det karamellisere let.
Tilsæt tilbage til kødet i ovnen og lad det simre de sidste 40 minutter.
Lav kartoffelmos (ca. 40 min før servering)
Kog kartoflerne møre i vand, hæld vandet fra.
Tilsæt smør og mælk og mos til en glat konsistens.
Smag til med salt og peber.
Servering
Anret kartoffelmos på tallerkener og læg Boeuf Bourguignon ved siden af.
Servér varm og nyd!




